Sunday, 21 November 2010

ku ukir indah namamu

Assalammualaikum...
Hi all...

 
ku ukir indah namamu
by: 7pelangi



lyric


if i let you go
something i belong
forever will be gone
the love is never shine
is so hard to say since you far away
nothing gonna do
the love is only you
till the end of time
i'll be missing you



entah kemana
akan ku cari
rasa cinya yang
pernah ku miliki
janji setia
sehidup semati
dan hanya waktu yang
memisahkan kita
namun semua telah berakhir
untuk ku

harus aku akui
sampai detik ini
tak akan ku lupa
kisah cinta kita
abadi untukmu
yang ku ukir indah


if i let you go
something i belong
forever will be gone
the love is never shine
is so hard to say since you far away
nothing gonna do
the love is only you
till the end of time
i'll be missing you

harus aku akui
sampai detik ini
tak akan ku lupa
kisah cinta kita
abadi untukmu
yang ku ukir indah namamu

harus aku akui
sampai detik ini
tak akan ku lupa
kisah cinta kita
abadi untukmu
yang ku ukir indah namamu

harus aku akui
sampai detik ini
tak akan ku lupa
kisah cinta kita
abadi untukmu
yang ku ukir indah nama mu

abadi untukmu
yang ku ukir indah nama mu


jatuh cinta ku mendengar lagu ini...
hehehe

 
eein chenta ejo

Monday, 15 November 2010

iSnIn KeMbAlI LaGi...

Assalammualaikum...
Hi all...

isnin kembali lagi...
ha???
escape lagi...
apa nak jadi gan eein nie...
udah2 lah 2...
hehehe...
bkn nye ape...
kalo dtg pun kalo xde wat pape, bek xyah dtg...
dok umah lagi best...
p sian tgk my fwens PRISCA n FREASZ...
kebosanan tanpa kawan die org yg sorg nie...
yg salu bg ceramah free kat die org...
biasalah an...
sy seory yg prihatin...
caring...
n
loving...
puji diri nampak..
=P
hahaha...
xde org nak puji...
diri sendirilah yg puji an...
huhuhu...
p kesemua 2 mmg de kat dlm diri ini...
org je xtau...
n bialah die org tak tau bab die org xpndy nak menilai...

SEMALAM...
ari yg amat membosankan...
kursus KPP...
lame giler...
start kol 8.30 habis kol 4.30..
sakit bdn duduk je kerja nye semalam...
nasib de gak aktiviti ckt2...
xlah membosankan...
n ory yg bg ceramah pun ok gak..
wat lucu je memanjang,,,
p an...
satu bnda x masuk kepala...
takut nye kalo gagal ujian nanti...
huhuhu
doa2 je lulus exam jumaat nie...
insyaallah...
amin...

ESOK...
oh tidakkkkkkkkkk...
esok last jumpa kawan2...
rindu nye...
saya akan merindui eiyma, sheriel, prisca, freasz n ziela...
rindu nak gurau2, gelak2 n wat kerja gila...
luv u all...
insyaallah..
taun dpn kta jumpa lagi k...
yg nak QUIT 2...
i want to say good bye and success ye...
jumpa kat luar k..
rindu nak LEPAK sama2 gan korang tym cyti nie...
taun depan kte dah xdpt nak men2 lg...
taun dpn PENTING sgt...

eein chenta ejo

Friday, 12 November 2010

SaYa,,,KaMu...KaMi...

Assalammualaikum...
Hi all...
im back...
hehehe..
yeah...

escape g kelas...
xde stdy lagi kat kelas bab nak cuti so malas lah nak g kelas age...
main je...
bek dok umah...
lagi best...
hehehehe..

dalam keboringan....
sy telah meng"edit" pic...
hehehe...

ini adalah hasil nye...

syg mereka selama-lamanya...  
adik-beradik yg ku tersayang...
hehehe...

teramat2 suka dgn pic nie...
sedap je mata memandangnye..,
LOVE
sk tgk love 2...

 best...
cantik...
suka...
hehehe...
eein chenta ejo

Friday, 29 October 2010

masih m'ingati mu...

Assalammualaikum...
Hi...
"MASIH M'INGATI MU"

dulu sy punya akak angkat...
nama gelaran die "IDA"...
kadang2 sy pgl die mummy...
sebab sy manje gan die...
28 october...
ari jd die...
kte org dah lose contact n xdpt nak d hubungi lagi...
mmg dah lame dah x contact...
dah dkt 4 taun...
rindu sgt2 gan die...
skrg mesti die dah kawen...
bab die de g tau die nak kawen sblm kte org lose contact...
sedih nye bab xdpt b'hubung lagi...
walaupun dah 4 taun x contact p sy still ingat birthday die...
"akak, adik rindu gan akak...rindu sgt2"

"HAPPY BIRTHDAY KAK IDA @ MUMMY"
"SEMOGA PANJANG UMUR N D MURAKAN REZEKI"

tiba2 t'ingat gan kak ida bila tgk tarikh ari nie...
sedih sgt2 bab xdpt nak wish birthday gan die..

"adik berdoa agar kta akan kembali bertemu suatu hari nanti...insyaallah...kalo d izini oleh ALLAH.... amin."

HAPPY BIRTHDAY...
LOVE U...
N
I MIZ U SO MUCH...

segalanya keranaNya...
eein chenta ejo...

Monday, 25 October 2010

MENGHILANG

Assalammualaikum...
Hi all...
sy dah lame menghilang...
huhuhu...
FB pun jarang dah bukak...
n jarang gak dah pegang hp...
pegang hp pun bab nak check de msg o miz kol dr family o kwn same klz...
takut de pa2 hal an...
bz...
xlame lg nak exam...
huhu...
nota pun byk yg perlu d siapkan...
bab 2 xde update blog age...
xde masa...
masa habis digunakan utk membuat kerja...
p xpe xde lah boring sgt...
x saba nak cuti pnjg...
sy nak cr kerja n ambik lesen keta...

ok...
masa dah tamat...
nak g lunch...
pas 2 smbg wat kerja yg blm siap...
bubye...

eein chenta ejo

Friday, 8 October 2010

syukur alhamdulilah...

Assalammualaikum...
Hi all...

FRIDAY...

penuh dgn rahmat drpd nya...
ri nie perasaan n hati mmg tenang sgt2...
syukur alhamdulilah...

al-kisah

ri nie de presentation utk P.AM...
mmg xtau lgsg sal presentation nie...
bab ri 2 ingat dah x yah wat lg utk presentation bab kwn2 sklz byk wat hal dan menyebabkan cikgu P.AM utk klz kta org merajuk n marah...
mmg cool giler ri nie...
mmg x risau lgsg...
freasz x dtg bab die x sht...
die same group utk presentation utk tajuk yg tlh d tetapkan...
2 org utk 1 group...
dgr je die x dtg, mmg xde perasaan lgsg...
kalo org len dah kelam kabut bab member xde...
mcm ner nak bentangkan???
x terfikir yg kertas keja de kat die...
nasib lah prisca de tlg bwkan bab kertas keja mmg de kat dlm keta prisca...
mmg bersyukur sgt2, kalo x mau nye cikgu 2 nak marah2 n majuk sekali lagi...
huhuhuhuhu...
byk bnda nak d bentangkan, dah lah seorang diri...
datang lak prisca menawarkan bantuan utk tlg sy bentangkan...
syukur sgt2 kat ILAHI bab permudahkan segala kerja sy ri ne...
syukur alhamdulilah...
segala soalan d tanye oleh rakan dpt d jwp dgn pertolongan prisca...
prisca teme kasih byk2 ye...
i luv u lah...
mmg shbt sejati...
hanya tuhan dpt membalas jasanya...
ti giliran sy lak tlg die 1 ari nanti...
insyaallah...



seronok sgt ri nie smpaikan payung prisca terlupa kat makmal...
huhuhu...
prisca sowie sgt2 bab mmg dah x ingat lagi sal payung 2...
ti ri isnin sy ambik balik payung 2 k...
dont worry k...


( i know prisca like pink colour )

eein chenta ejo

Thursday, 7 October 2010

mimpi???

Assalammualaikum...
Hi all...

ini punya kisah semalam...
semalam balik awal...
cuti utk sehari dari koko...
balik umah, makan n mandi...
terus masuk bilik...
pada mulanya nak stdy n wat nota yg x siap2 lagi...
ambik lah buku2 yg berkenaan atas katil n stdy jap...
lama ke lamaan mata pun dah start ngantok n berat je...
dah tertdo dgn buku2, kertas2 n alat2 tulis sekali...
mmg sedap tdo...
dah lama x tdo ptg...
ambik kesempatan di atas peluang yg ada.
hari biasa mmg xleh tdo ptg bab balik sklh dah nak waktu asar...
xbek nak tdo tym 2 dah...
assignment pun melambak...
dgn kesedapan tdo termimpi2 je...
hahaha...
mmg byk kisah dlm 1 mimpi...
pelik...
menakutkan...
seram...
huhuu...
sedar je dr tdo terus je m'gucap byk2, selawat n bc surah2 suci al-Quran...
mmg x ingat lgsg sal mimpi 2...
p yg ingat mmg melibatkan byk org lam mimpi 2...
pada hari yg sama gak...
prisca sahabat sekelas n sekepala...
pun mimpi sy...
sy lak mimpi die...
yg bezanya...
kisah die n die mimpi 2 kali (tdo ptg n mlm) sal sy...
hahaha...
lucu giler...
mmg sehati sejiwa mimpi bersama kite org nie...
hahaha...

MIMPI ADALAH PERMAINAN TIDUR...



itulah kisah sy...
hahahaha...

eein chenta ejo



Tuesday, 5 October 2010

ANTI???KENAPA???

Assalammualaikum....
Hi all...

kenapa harus ada sikap "ANTI"...
walaupun benci gan seseorang 2 jgn r wat malu die n sakitkan ati die...
senyap je lah, x yah lah wat pape...
ini x...
kalo dah x suka o benci bia lah diri kamu saja jgn nak ajak2 org nak benci gan org 2 juga...
kta sebagai manusia harus bersikap berkasih sayang sesama kte bkn nye "ANTI"...
cuba lah fikir ckt...
mcm ner kte d tmpt org kte "ANTI" 2...
mcm ner perasaan org wat mcm2 kat kte...
mcm 2 jugak lah perasaan org 2 yg kte "ANTI"...
dah benci, benci je lah...
jgn lah nak hukum die lak...
xde hak lgsg kte nak bg hukuman, die xde wat pape yg salah pun...
kalo x puas ati duduk r berbincang...
setiap masalah ade jln penyelesaiannya...
n plz jgn wat fitnah...
semua org tau hukum fitnah ape kan dlm konteks agama islam...
FITNAH LEBIH DASYAT DARI MEMBUNUH SESEORANG...
kalo dah dasyat, maknanye berdosa besarlah org yg wat fitnah...
kalo nak tau kepastian tanye je lah...
bertanye labih baik dari buat dosa...
xtau lah nak ckp dgn org zaman skrg...
emmmm...
letih dah dgn perangai2 manusia yg x pernah berfikiran panjang sebelum nak wat sesuatu 2...

benda yang tajam n lukanya susah nak d ubati adalah lidah @ kata2 seseorg 2...
kata2 blh melukakan ati sesorg n payah nak ubati...
kata2 mudah utk d ingati...
kalo tgn kene pisau...
yup mmg skt p kesakitan itu hnyalah sementara...
kalo hati luka dgn kata2 seseorang...
susah sama sekali nak d ubati...
sebab kata2 yg menyakitkan selalunya payah utk kta lupakan...

so plz kalo nak ckp sesuatu 2 kte kene fikir kata2 itu beracun atau x...
kalo kata2 beracun terkeluar juga dr mulut kta...
minta maaf cpt2 dgn org itu n tarik balik kata2 beracun yg kta sampaikan kat die...

sy nak minta maaf kalo sy de wat salah dlm blog nie...
terkasar bahasa...
pendapatan berbeza atau sebagainya...
maafkan sy...
sy manusia biasa yg x terlepas dr membuat kesilapan @ kesalahan...
yang baik datang nye dari ALLAH swt...
yg buruk datang nye dari sy sendiri...

WALLAHUALAM...

eein chenta ejo
segalanya keranaNya

Monday, 4 October 2010

eein chenta ejo...

suka...
suka...
suka...

hehehe...

luph...
luph...
luph...





kenapa "ISNIN"

Assalammualaikum...
Hi all...

tajuk kita ari nie adalah "ISNIN"...
ada pa dgn hari isnin...
isnin adalah permulaan hari utk setiap minggu...
isnin juga ari utk permulaan sekolah...
oh tidak...
sekolah???
berakhirlah cuti utk 2 ari...
2 ari cuti mcm 2 jam je...
cuti penuh dgn membuat kerja dan tugasan yg d beri cikgu...
2 ari cuti itu juga sy akan stay up smpy pg...
KENAPA???
sebab sy nak wat kerja dan tugasan smpy siap...
p alhamdulilah syukur kepada ILAHI kerana kerja dan tugasan d beri akhirnye siap...
serik sy kene denda...
xmo3x...
sy nak jd budak bek...
hehehe...

ha...
nak ceta ckt sal hari ISNIN...
kenapa setiap isnin sy kene timpa hujan smpy dah x leh nak masuk kelas bab pakaian basah lebur...
huhuhuhu...
dah akhirnya mengambil keputusan utk patah balik umah...
al kisah pagi td...

dengan semangat yg membara...
dengan hati gembira...
sy n adik sy pun g sekolah menaiki motosikal...
adik menunggang sy membonceng...
seronok je nak g sekolah pagi bab hari mcm gelap je...
x terdetik pun nak fikir hari gelap maksudnye nak hujan...
smpy je kat taman apt...
separuh jln...
de budak sekolah dah patah balik...
ingatkan de polis...
xkanlah pg2 ade polis kot...
tiba adik pun ckp nie...

"eh...hujan lah" (adik)
"ha hujan, xpe trskan perjalanan bab hujan x lebat" (eein)

adik pun ikut je ape yg kakak die cakap...
beberapa saat kemudian..
.
"hujan lebat...baju dah basah...mcm ner?" (adik)
"xleh pakai nie..weh patah balik...dah basah nie...habis buku basah...cpt2" (eein)
"ish...saba lah...tengok keta byk mcm ner nak wat U turn" (adik)
"ok2..." (eein)

dengan perasaan sedih...
terpaksalah balik...
huhuhu...
sedih nye...

smpy je umah...
memang dah basah lebur n xdpt nak d selamatkan lagi...
huhuhu...
harap2 x kene marah dgn cikgu pg esok...
setiap kali ari isnin mesti x dtg...
n 2 kali hari isnin itu juga sy kene timpa hujan...
xpe2...
redha...
hujan adalah satu nikmat dah rahmat Allah...
alhamdulilah...

so sy rehat2 kat umah dan belajar sendiri tanpa de org nak ajar...
n wat nota2 yg xpndy nak siap2...

itulah al kisah d sebalik hari ISNIN...
hehehe...

eein chenta ejo

Sunday, 3 October 2010

ingin berubah

Assalammualaikum...
Hi all...

aku inginkan perubahan untuk diri ku menuju ALLAH yg satu...
berubahan baik ke arah yang lebih baik...
nait dah da utk berubah...
tapi susah nak tunaikan...
ilmu dah de serba sedikit p malas nak wat...
YA ALLAH...
kuatkan iman ku utk menempuhi sgalanya d dunia ini dan utk beribadah kepada mu...
engkau berikan lah aku hidayat...

segalanya keranaNya

Thursday, 30 September 2010

Assalammualaikum...
Hi all...

ri nie malang sgt2...
redha je lah ape yg dah berlaku ri nie...
dr pg td smpy skrg mmg de mud langsung...
x mcm selalu active je...
maybe keletihan semalam masih terasa...

klz utk P.A n MUET ok je...
KMT dah mula nak tension bab cikgu marah2 dgn budak yg x bawa buku...
yg bawa buku 2 tahan je lah hati dgr cikgu 2 marah2...
tym rehat penuh dgn kerja x sempat nak mkn n minum...
dr pg blm minum n mkn...
mcm puasa je...

KMM...
part nie yg wat tension giler...
rasa nak nangis je...
cikgu masuk n marah2 gan kta org...
dlm marah2 die, dah die nak check nota lah pulak...
mmg xde wat nota utk tokoh sbb kte org blm pun nak msk bab 2...
bab sebelum tokoh blm habis lg...
mmg dah pasang niat nak wat nota ttg tokoh 2...
tapi x kesampaian bab semalam balik dr perjumpaan trs je g hospital...
balik hospital kol 9 pm...
smpy je umah trs g mandi n mkn...
dah 2 nak relax jap...
on9 fb n update blog...
dah 2 iron pakaian utk ari ke esokkan ari nye...
lepas je selesai iron masuk bilik n wat assignment BM...
tgh buat BM dah ngantok lah pulak...
mmg letih sgt2...
tertdo smpy ke subuh...
mmg aher giler bgn pg td...
smpy sklh smbg wat kerja 2...
dah terlupa nak wat nota utk KMM...
p nota yg bab seblm bab tokoh 2 mmg dah siap...
tunjuk je lah nota sy dah siap...
dah dia nak tgk  nota tokoh jugak...
dgn jujur jwp je lah blm buat...
lg pun blm masuk bab 2 lg...
dah kene pukul kat belakang...
dah kene pukul 2 mmg perasaan, hormon dah bertukar...
diam je. murung, xbyk b'ckp...
dah x focus...
huhuhu...
kene wat perbentangan utk esok bab tokoh...
mmg x ckp masa...
terpaksa korbankan masa tdo utk mlm nie...
huhuhu...

PP...
tym nie utk meluahkan perasaan...
release ckt tension yg d tanggung...

k lah nak off 9...
kerja menunggu...

bubye...

eein chenta ejo

Wednesday, 29 September 2010

bia betul...pengerusi???

Assalammualaikum...
Hi all...
mcm biasa...
pg2 dah g klz...
ok je pembelajaan ri nie...
berjalan dgn lancar...
pas abis je klz...
sy n kwn sy g mkn2 sblm nak g perjumpaan kadet...
ri nie de perjumpaan kadet pandu puteri...
ri nie pelantikkan jawatan...
nama saya telah d cadangkan sebagai memegang jawatan pengerusi...
sungguh jahat org yg cadangkan nama saya...
JANE...kenapa awk cadangkan saya???
4 nama d cadangkan utk undian memegang jawatan pengerusi...
dalam ati xhenti2 doa agar saya x d lantikkan sebagai pengerusi...
huhuhu...
oh tidak...
saya telah memenangi undi yang terbanyak utk d lantik sebagai pengerusi...
sungguh besar tanggungjawab yg perlu saya pegang...
harap2 saya akan wat yg t'baik utk m'jd pengerusi kepada pasukan uniform pandu puteri...
insyaallah...
amin...
eein chenta ejo

Tuesday, 28 September 2010

rInDu sErInDuNyA...

Assalammualaikum...
Hi all...
Rindu Serindu Rindunya...
Saya rindu dgn kwn2 kat PLKN Kem Putra Sentosa...
Rindu gan Ika, Nancy, Adeline, Anne, Norita, Mag, Eira, n kwn2 sekepala...
Dorm p6, company charlie...
Rindu kat C.opiey n C.ernie...
Kat PLKN mmg tiap2 ari happy...
Suka duka d rasai bersama...
Rindu lepak2 gan die org...
Berkerjasama antara 1 sama len...
1Malaysia...
Rindu sangat2...
09.10.10
Reunion utk semua kem PLKN...
Nak g, p xdpt...
Byk keja yg kene wat...
huhuhu...
Sedihnye xdpt g reunion...
Harap2 nanti pat ikut gak reunion yg akan datang...
Insyaallah...
Amin...
eein chenta ejo
eein luph emie

Monday, 27 September 2010

HujaN...

Assalammualaikum...
Hi all...
ri nie sungguh lebat hujan...
huhuhu...




pagi td bgn tdo, tgk je kat lua tingkap dah ujan...
p tym2 xlah lebat sgt...
tnpa menghiraukan ujan ambik je towel n trs je g mandi...
dah ready nak g klz...
dah gn helmet d kepala n gn sweater...
hujan trn dgn lebat...
huhuhu...
mmg ssh ati bila tgk dgn lebat nye...
dlm hati x henti2 b'doa agar hujan reda...
dgn yakin dah pasti nya...
redah je hujan...
smpy je kat perumahan apt...
pakaian hbs basah...
dgn patah ati, sy dgn sedih nya pun patah balik umah...
ingatkan nak tkr pakaian n tggu hujan reda n g klz...
tggu punya tggu...
hujan pun semakin lebat...
jam pun dah aher...
dgn sedih nya merelakan diri ini x m'hadiri klz...
huhuhu...
walaupun dgn perasaan yg sedih...
mlm td c dia msg dan meminta maaf...
huhuhu...
rindu sama dia...
sayang sama dia...
chenta sama dia...
hehehe...
bubye...
=)
eein chenta ejo
eein luph emie