Tuesday, 13 December 2011

DISTANCE

Assalammualaikum...
Hi all...
Entri nie pendek je...

 Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasa kan a... a... aku
Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetian ini
Pada ketulusan ai... ai... Aishiteru


eeIn_eRill
 eein chenta ejo 

Saturday, 12 November 2011

cuP cAke...

Assalammualaikum...
Hi all..

Hari nie tajuk entri eein ialah cup cake...
Semua orang suka cup cake sekarang an...
Sebab cake 2 comey je, kecik je plus sedap age 2...
hehehe...


Hari raya korban ari 2, kakk eein n eein wat cup cake untuk sambut hari raya korban...
So, abang angkat eein cakap sedap, n cup cake 2 boleh jual. dia cakap dia akan order untuk birthday kekasih hati dia...


Selang 2 hari raya korban... Abang angkat kol cakap dia nak order cup cake untuk sambut birthday kawan dia... eein n kakk eein belum pernah age wat cup cake untuk order... so, ambik peluang nie untuk try...




Nie lah hasil nye...
ok x???
hehehe...


SEDAP TAW...
JANGAN JELES N MARAH YA...


eein chenta ejo
eeIn_eRill




Sunday, 6 November 2011

RayA LaGi

Assalammualaikum...
Hi all...
Lama weh x update blog...
nape ek perasaan nie malas sangat nak menaip n update blog nie...
aduh...
maybe gemuruh n takut sebab STPM dah dekat kot...
papepun eein nak ucapkan...

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA


HEHEHE
eein chenta ejo
eeIn_eRill

Sunday, 30 October 2011

i'M sO BoreD

i feel so bored today...



eein chenta ejo
eeIn_eRill

Wednesday, 26 October 2011

Akhirnya Sampai Jua

Assalammualaikum...
Hi all...

eeIn kembali lagi untuk update blog.... Sebenarnya an eein malas sangat2 nak menaip ari nie... Tapi disebabkan boring, tak tau nak wat pe... So lebih bek eein ambik masa nie untuk update blog nie... Lagi pun eein dah jarang sangat nak jenguk blog nie... Busy an... Tak de masa nak jenguk... Tapi kalo de masa semestinye jenguk blog eein n blog korang2 semua... WAJIB... hehehe

Ari sabtu yang lepas bersamaan dengan 22.10.11...
SOMEONE hantar SOMETHING dengan eein menggunakan perkhidmatan ABX... Semestilah barang 2 dari SOMEONE yang jauh... Jauh sangat2 dengan eein... Kalo dekat tak yah nye guna perkhidmatan ABX...

Ari Isnin lepas bersamaan dengan 24.10.11 jam 8.30 malam...
Abang ABX ketuk pintu umah eein dah... hehehe... Ingatkan kawan adik yang datang jenguk adik yang terlibat dalam satu kemalangan... Agak teruk lah keadaan diri die n motosikal die... Tapi bersyukur sangat2 xde yang serius berlaku... Ops... lua topic nampak... hehehe... Kalo dalam exam karangan macam nie... semestinya terkeluar dari tajuk... hahahaha... Tengok je bungkusan yang agak besar 2, terus tersenyum lebar... ALLAH je tau macam mane perasaan masa 2...

Masuk bilik terus g simpan bungkusan 2 dalam bilik... Nak iron uniform dulu... Lepas iron baju, eein tengok tv dulu... Korean drama... hehehe... Dah 2 masuk bilik, masuk je dalam bilik terpandang bungkusan ABX td... Ambik masa nak buka bungkusan 2 sebab teruja sangat2...





mane leh tengok...tak leh...eein sorang je boleh tengok...hehehe... yang pastinya semua barang 2, semua eein suka... specially barang yang wana hijau.... 

Terima kasih kepada c die yang tersayang...
hehehehe...




eein chenta ejo
eein_eRill

Sunday, 23 October 2011

JoM stuDy...

Assalammualaikum...
Hi all...

Korang apa kaba??? lame dah x update blog nie n jenguk blog2 korang semua... eein ngah bz... al maklum lah dah nak STPM nie kan... kene usaha lebih sikit untuk exam kali nie... nak masuk salah satu UNIVERSITI yang ada kat Malaysia nie... hehehe... INSYAALLAH...

DOAKAN EEIN K...

eein ngah wat revision n stdy nie... esok eein de exam... BM n SASTERA... huhuhu... kali nie exam eein xwat bersungguh2 sebab, sekarang nie eein banyak masalah... 

eein kene tabahkan ati nie untuk lalui semua dugaan yang mendatang... n eein xnak gara2 masalah yang eein lalui nie watkan eein lemah semangat nak duduk exam STPM yang sebenarnya nanti...

klah eein nak sambung alek stdy...

banyak nye buku nak d baca... huhuhu


korang yang salu jenguk blog eein...
teme kasih k...
kalo murah hati...
FOLLOW lah eein k...
\gerenti 100% eein akan FOLLOW korang alek...

tatatititutu

eein chenta ejo
eeIn9_eRill

Saturday, 15 October 2011

STPM semakin DEKAT...

Assalammualaikum...
Hi all...

Lama dah eein x jenguk blog eein nie n blog2 korang...
Rindu nye...

eein dah xde masa dah nak bersantai2...
STPM dah nak dekat...
xlama lagi....


ari selasa nie eein exam MUET...
SPEAKING...
oh tidakkkkk....
NERVOUS....
takut sangat kalo dah terlalu nervous n xleh nak fikir point yg kene dengan tajuk yang d bagi 2....
takut sangat...
FINAL EXAM...


Korang doakan eein k...
insyaallah...
eein akan wat yang terbaik...


papepun...


USAHA DOA TAWAKAL...




eein chenta ejo
eeIn_eRill


Sunday, 25 September 2011

mud x ok...

Assalammualaikum...
Hi all...

sebenarnye eein nak share korang ttg eein g jalan2 semalam tapi eein tiba2 lak xde mud...
huhuhu....
ase sedih je nie...
xde sape nak pujuk...
xpelah...
eein nak tdo kejap...
bagi refresh mud nie...

insyaALLAH lepas bgn tdo lau de mud...
eein wat entri pasal semalam k...




eein chenta ejo
eeIn_eRill

Saturday, 24 September 2011

exam: BERKAT KE???

Assalammualaikum...
Hi all.
lame dah eein menghilang an...
eein ngah bz exam percubaan STPM...
xlame lagi STPM pula dah...
takut3x...
nervous3x...

tajuk entri eein ri nie???
berkaitan dengan BERKAT KE x???
ape yang eein nak cakap berkaitan BERKAT ke x nie ialah tentang ORANG YANG BAWA TOYOL MASUK EXAM...
korang tau an TOYOL 2 ape???
TOYOL yang dimaksud eein ialah bawa nota kecil semasa exam...
dalam kata yang lain ialah meniru masa exam...

berkat ke keputusan yang kita perolehi dari meniru semasa exam???
eein mmg x suka dengan orang macam 2...
orang len berhempas pulas jawap exam...
die senang2 je jawap exam 2 dengan meniru...
kalo nak meniru pun sekali pun pandailah cover dari dapat tau pengetahuan orang lain...nie x, nampak sangat yang kau 2 meniru...nie bukan kali pertama kau buat macam 2...dari dulu2 lagi...
agak2 lah kalo ye pun nak meniru...
kawan2 eein yang lain pun tahu gak yang die 2 meniru...

xkanlah nanti time exam sebenar STPM die nak meniru gak...
kalo die meniru gak dalam exam sebenar...
eein akan pastikan yang penjaga exam 2 tangkap die sebab meniru time exam...geramnye eein dengan orang macam 2...

BERKAT KE??? hasil dari keputusan yang die perolehi...
pandai2lah fikir sendiri...
renung2kan lah ye...
yang kat luar 2, n yang baca tentang entri nie...
please lah...
jangan lah perkara macam nie time exam...
TAK BERKAT PUN...
usahalah, kalo nak dapat keputusan yang cemerlang dalam exam...
pape pun...
USAHA TANGGA KEJAYAAN...
bukan nye...
MENIRU TANGGA KEJAYAAN...
MENIRU TANGGA DOSA DAN TIDAK BERKAT...

salah satu cara nak bawa nota o formula dalam exam....


eein chenta ejo
eeIn_eRill

Thursday, 15 September 2011

daya ingatan yang tak kuat...

Assalammualaikum...
Hi all...
minggu nie eein exam percubaan yang yang pertama untuk STPM...
bab2 lah eein menghilang je sejak2 nie... eein xde masa nak ONLINE, lebih2 lagi nak update kan blog nie... huhuhu... rindu gak dgn blog nie... n rindu gak nak baca entri blog2 korang2...
tapi xpe... xlame lagi, bebas lah eein... hehehe... lepas STPM nie... eein tdo, makan, minum, mandi, semuanye dgn laptop... hehehe...

owkey... owkey...
back to the topic...


DAYA INGATAN YANG TAK KUAT
ari nie eein exam PP (pengajian perniagaan) kertas 1... kertas 1 nie memang susah nak skor... xtau lah nape... banyak soalan yang eein xtau jawapannya... sebab banyak bnda eein baca tym ulang kaji sampaikan bila dah masuk exam... 1 bnda pun ingat... bukan semua nye lupa, tapi sesetengah yang d baca...

memang dah baca bab-bab yang keluar 2.. tapi x ingat langsung tym exam... maybe eein terlalu stress sampaikan dah xleh nak ingat lagi pe yang eein belajar...

paling yang eein kecewa sangat2... bila tiap kali exam subjek 2, soalan yang keluar sebiji memang sama... tapi eein xingat pe jawapan yang betul... memang rase kecewa sangat2... dah lah jawapan eein banyak yang terpesong... huhuhu...

so stress bila fikirkan exam PP td...
huhuhu


so eein senaraikan serba sedikit faktor2 daya ingatan tidak kuat dan cara2 memperbaiki ingatan...

FAKTOR-FAKTOR DAYA INGATAN TIDAK KUAT
  1. Keusangan dan kepudaran. Ini bermakna makin lama tempoh masa antara masapembelajaran dengan masa bahan itu diingat kembali, makin kabur maklumat atau bahanpembelajaran itu sehingga pudar dan luput daripada simpanan ingatan jangka panjang.
  2. Penyelewengan. Ingatan kita hanya mempengaruhi oleh nilai-nilai dan minat-minat kita. Kita hanya boleh mengingati sesuatu perkara yang kita minati sahaja.
  3. Gangguan. Banyak perkara yang kita lupa kerana disebabkan gangguan melalui pembelajaran yang lain. Maklumat yang baru akan menyingkir maklumat yang lama yang ada dalam minda kita. Ini tidak berkaitan dengan jumlah kita pelajari tetapi apa yang kita pelajar yang menentukan berlakunya lupaan melalui gangguan.
  4. Ingatan yang tidak disimpan.
  5. Tekanan.

CARA-CARA MEMPERBAIKI INGATAN

  1. Teknik "Chunking".
  2. Teknik gabungan huruf pertama
  3. Teknik penggunaan daya imaginasi
  4. Teknik membuat peta minda
  5. Teknik PQRST (PREVIEW, QUESTION, READ, SELF RECITATION AND TEST)
  6. Tidur selepas pembelajaran baru berlaku


2 je yang eein dapat kongsi...
 sumber dari: Scribd (FAKTOR LUPA)

eein chenta ejo
eeIn_eRill 

 

Friday, 2 September 2011

raya...RAYA...raya

Assalammualaikum...
Hi all...

Ri nie sebelum subuh lagi dah eein dah bangun... Someone minta temankan... hehehe... Sambil temankan DIA, boleh lah eein wat entri baru... eein de benda nak kongsi gan korang semua...

eein nak kongsi tentang:
RAYA

Ye... Raya!!! Bukan hantu RAYA o jalan RAYA tapi HARI RAYA... hehehe... wat SUSPEN je... Hari nie dah raya ke empat... Tak terasa langsung kan... X lame lagi nak masuk kelas balik... Cuti dah nak abis tapi assignment lom ciap age nie... Sibuk beraya di katakan... InsyaAllah sebelum ari Ahad nak ciapkan 2 slide presentation dan 1 homework... Maksudnye ade 3 keje yang kene presentation campur dengan keje yang sebelum cuti raya... Banyak nye keje... huhuhu... Tapi xpe, itu lah dugaan kita belajar kan, mencari ilmu yang kudus dan suci... Balik dengan topik kita iaitu tentang RAYA...

Nak ceta dari first day k...


First day raya:
SELAMAT HARI RAYA... Seronoknye kan tapi mcm x seronok je bg eein... Sebab... eein pun tak tau... hehehe... Pagi raya, semestinya kita bermaaf-maafan dengan parents dan adik beradik sekali... Adik eein yang lelaki 2, sempat gak wat lawak tym bersalam minta maaf dengan mama... ish3x... Riuh rumah dengan ketawa terbahak2 dari kita orang satu family...

Ramai gak lah yang datang First day... Kawan2 Abah dan Adik lelaki... Kawan2 eein blm ada yang datang untuk First day... OPEN HOUSE...



with nitcha


Adik eein wat lawak...hehehehe

sebenarnye ade 1 lagi gmbr yg menarik, p dalam facebook... eein xde gmbr 2... tp pg nie xleh nak bukak lak fb... kene HACK ke??? Adessssss... sape pun angkara lah nie...

Raya ke 2:
Hari nie tiba masanya untuk kawan2 eein serbu rumah eein... Kawan2 eein sama form 6... Ramai gak yang datang. 14 orang skali trip... Konvoi raya 2... hehehe... Thanks dekat die orang yang sudi datang umah eein... Hari nie pun eein OPEN HOUSE... eein masak mee goreng n lauk pauk, rendang, curry untuk die orang datang...
makan tym

luv tunjuk ape 2???dom ke???

peace...

jemput makan ye...

kesian...xpndy naik atas bukit rumah eein...kene packing bawah bukit je lah korang...

pemandu yang mahir naik atas bukit rumah eein...

nah...selamat turun bukit...BRAVO...

Bye Alvey ...

mercedez Lv wat hal???hehehe

Raya ke 3:
Ari nie eein tau yang kawan eein g umah... Kawan2 sama sekolah rendah n menengah... Kawan baek punye... hehehe.. 3 taun dah dia orang wat konvoi raya... Ramai giler wo... hehehe... eein sbenarnye xtau yang eein join die orang skali g beraya... slumber je lah tolong mama masak laksa utk die orang datang nanti.... tengah masak kat dapur, ade lak kancil biru naik atas bukit umah eein... ingatkan orang sbelah punye tetamu... rupa2nye joy n dewi... ha???? awal nye die orang datang... laksa belum siap... dengan cepat eein ambik tudung an sambut dewi n joy masuk... belum sempat cakap pape lagi... dewi ckp mcm nie "eein, cepat tukar baju" ... ha??? tukar baju...teringat terus dengan konvoi... eein g lah tukar baju... nasib lah baju dah sedia ada dah iron... sorry ye joy n dewi, terpaksa tggu "kmk"... huhuhu...

Lepas 2 g  umah Ain, pas 2 g umah Ustaz Asri dan Ustazah Faridah, umah Mieza, umah Sal, umah eein, umah Nieyna, umah Hasrie dan last skali rumah Dewi...
9 buah rumah termasuk rumah eein skali...

seramai 22 orang... (xpasti)

eein tumpang Joy...
Yang sama keta gan eein, dewi n izzati...
joy drive...
hehehe

epy sgt2...
dapat jumpa kwn2 lame...
yang terpisah jauh d sebabkan x same tempat belajar...
rindu sangat2 gan die orang semua...
JEJAK KASIH lah semalam...
hehehehe...

jemput minum ya...

elly n dewi...

ated...sempat tdo kat umah eein...hehehe

nie lak... ape kes???

laksa sarawak yang mama eein wat...

anak angkat mama eein aka kawan eein dr sekolah rendah...

joy n nida jgn gaduh2... buta karang mata ko nida...hahaha

seriusnye muka bakal lawyer... Ain

jemput makan ye...

dekat rumah Isz... (bj melayu wana oren)

nie bibinia... abis kaki eein kene terajang dgn nie... mmg dr sekolah lg perangai  bibi mcm 2... pantang jumpa eein... kalo kat kelas, abis meja n kerusi eein kene terajang budak nie...hehehe... JEJAK KASIH....

dr kiri, amy, joys, ziela. nida n kwn nida dr sabah...

joy tengah focus driving...

minah dan mat rempit kat depan...hehehe

ziela, isz, n mieza...

senyum =)

nak beraya ke, nak men game nie???

hehehe

senyum... =)

letih sesangat semalam tapi enjoy... epy je gan die orang... sampaikan eein ase nak demam dah ri nie... minta maaf dengan dewi n rumah kawan2 eein, yang eein dah xdapat nak makan ape yang die orang hidangkan...kenyang sangat2... sampaikan eein muntah malam td sbb terlalu kenyang n letih...

apepun insyaAllah... taun depan kta ada konvoi lagi... korang yang jauh2 study 2 balik lah raya taun depan nanti... dapat kita konvoi raya lagi...

sampai sini je ye...

tata titi tutu


eein chenta ejo
eeIn_eRill

Wednesday, 31 August 2011

diTinGgalkan KeSeoRanGan =(

Assalammualaikum...
Hi all.

eein tengah sedih nie...
eein ditinggalkan sorang2 je kat umah nie...
huhuhu

mama, abah n adik yang 2 orang 2 kua g jalan2...
kakak eein yang sorang 2 g umah auntie eein...
adik laki yang sorang 2 lak, g beraya...

eein sorang je kat uamh nie...
nak ikut mama td, mama n abah x bagi...
die orang kate, eein pandai drive, dah 2 ada lesen. pandailah kua sendiri, xyah nak ikut die orang keluar...
masalah nye mmg lah dah pandai n de lesen, eein xde tempat nak d tujui...
arrrrrrrrrgggggggggghhhhhhhhhh...
bosan dok umah sorang2...


*sebenarnya eein nak letak pic die org g td.tp xleh nak nak upload lak..huhuhu

eein chenta ejo
eeIn_eRill

MERDEKA...

Assalammualaikum...
Hi all...

31 ogos
MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!!

alhamdulilah...negara kita iaitu MALAYSIA selama 54 tahun telah merdeka drpd d jajah oleh pihak luar atau negara2 asing...

eein nak ucapkan:
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN YANG KE 54
=)





eein chenta ejo
eeIn_eRill


Tuesday, 30 August 2011

SELAMAT HARI RAYA

Assalammualaikum...
Hi all...
eein nak ucapkan:

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN...
maafkan eein ye...

=)
eein chenta ejo
eeIn_eRill

Monday, 22 August 2011

bZ...buSY... Bz

Assalammualaikum...
Hi all...


xlame lg nak raya lah...
hehehe...
bestnye an...
tp eein x dpt nak raya sakan...
taun nie eein STPM...
STPM xlame age...
so cuti raya nie eein nak study...
lepas cuti raya eein de exam...
huhuhu...

bZ...buSY...Bz
sekarang nie eein dah xleh nak bergiat aktif sgt dgn blog...
sekarang pun eein banyak keje nak d wat...
revision, buat homework yang cikgu bagi dan ikut kelas tambahan yg diadakan...

InsyaAllah...
lepas STPM nie...
eein akan bergiat aktif semula dgn blog nie...
hehehe...

pape pun eein nak ucapkan
"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN"
eein nak minta maaf kat semua lau selama nie eein ada tersalah cakap ke memblog entah pape ke n sbagai nye...
hope korang happy k raya taun nie...

ADE DUIT RAYA X UNTUK EEIN???
HEHEHE


eein chenta ejo
eeIn_eRill

Friday, 19 August 2011

xtaw nak entry pe...

Assalammualaikum...
Hi all
Sebenarnye, eein xtaw nak cite pe??? xidea nak entry...
eein wat entry simple je lah kali nie...
nak g taw...

TAK PERLU CAKAP PAPE, HANYA SENYUM
=)

jum dgr lagu nie...


hehehe
layan..


tata tutu titi

eein chenta ejo
eeIn_eRill

Saturday, 13 August 2011

malam yang SEPI...

Assalammualaikum...
Hi all...
Korang semua dah berbuka ke??? semestinye semuanye dah kekenyangan kan... alhamdulilah... eein pun dah kenyang gak... so sekarang time eein nak update blog nie...hehehe

Malam nie amat sepi n sunyi je... xde sape2 kat umah nie sebenarnya... tinggal eein, mama n adik bungsu je... kakak n adik pmpuan yg age seorang tido umah mak busu eein... adik lelaki eein lak, entah g mane??? kua kot. biasalah orang bujang kan... lebih2 lagi, malam nie malam ahad...
Tinggal lah eein sorang2... mama n adik dah tido... boring nye...nak buat ape nie??? xde teman... nak tgk tv, x syok lah tgk sorang2... nie yang ambik keputusan nak on9 n update blog...

Tengah2 sepi lagi sunyi nie... dengar lak lagu raya... argggghhh... sedih nye... t'ingat time kecik2 dulu, masa arwah nek ki n nek wan masih ada... dulu eein tiap2 taun raya same gan die orang... sekarang dah xde lagi dah... raya gan family eein je lah... rindu nye zaman2 kecik dulu... dapat banyak duit raya 2, lebih2 lagi kalo puasa penuh...
Tapi sayang semua 2, hanya tinggal kenangan... memori yang terindah pernah d lalui...


eein chenta ejo
eeIn_eRill

Friday, 12 August 2011

10sen!!!

Assalammualaikum...
Hi all...

Dah berapa ari x update blog... huhuhu... biasa lah budak sekolah macam eein nie, kalo ari isnin sampai lah jumaat semestinye busy sentiasa... kadang2 ari sabtu n ahad pun busy gak... busy dgn kelas tambahan...  aktiviti2 yg len...xde masa nak relax2 dah skarang nie... tdo pun dah x cukup...

TENSION mula menyelubungi perasaan nie... tinggal 99 ari lagi nak STPM... persiapan utk exam mmg ckit je... x sampai pun 50%... aduh??? macam mane nie??? ade sape2 dapat bantu eein ke??? help me.. help me... help me...

huhuhuhu...

semakin dekat tarikh nak exam, semakin TENSION kepala nie...
huhuhu...

bila dah ase TENSION... nak focus dengan study pun susah...
so sekarang eein memperbanyakan berdoa, minta d permudahkan segala urusan eein d dunia nie... n minta kekuatan fizikal n mental untuk menempuhi semua sejenis dugaan yg mendatang...

tenangkan ati yang tengah TENSION nie dengan berzikir...

exam!!!

eein chenta ejo
eeIn_eRill

Monday, 8 August 2011

Ramadhan yang ke 8...

Assalammualaikum...
Hi all...

Ari nie dah ramadhan yang ke 8... tak terasa langsung kan... kejap je dah 8 ari kte berpuasa... xlame lagi nak raye... hehehe... apa2 pun demam eein belum sembuh sepenuh nye... xpe.. dugaan Allah bagi kat eein dalam bulan puasa nie... kte kenelah tabah an...

Papepun, eein belum sekali pun untuk ramadhan nie dan dah ramadhan ke 8 nie g bazar ramadhan... huhuhu... teringin nak g bazar sbnrnye... tapi xde sape2 nak bawak gan g bazar... nak drive sendiri takut lak... br je dapat lesen P... belum serasi age nak g tempat2 yang sesak...

sian kan kat eein...

eein teringin nak g bazar ramadhan kat tabuan jaya... kat sane banyak jual makanan yang eein suka... makanan yang dijual pun semuanye sedap2... teringin nak mamam potato springle n roti john... sedap... kuih paling sedap n teringin sangat nak mamam ialah kuih tongkol...korang tau x kuih 2???

bila nak g nie ek??? tapi lah... ade age masa nak g nie...lame age an puasa nie... dapat gak jimatkan duit nie...hehehe...

tata titi tutu

eein chenta ejo
eeIn_eRill

Sunday, 7 August 2011

dugaan d bulan ramadhan...

Assalammualaikum...
Hi all...

bulan puasa mmg banyak dugaan nye.. banyak yang kite perlu tempuhi... itu semua untuk menguji tahap kesabaran dan keimanan kta... yang pastinya setiap yang berlaku tentu ada hikmah nye..betul x kawan2??? kalo betul meh kte angguk2 kepala same2 ye...hehehe..comey je...

first day puasa sebenarnya eein dah start x sihat... ase nak demam je... tapi 2 bukan halangan untuk eein tak berpuasa k... eein tetap berpuasa walau sakit macam mane pun selagi dapat bertahan... 

eein ase x sihat je maybe d sebabkan faktor cuaca yang x menentu... kejap ujan kejap age panas... tapi sekarang cuaca panas je, jarang nak hujan dah sekarang... kalo ujan un, ujan kejap je... tapi kte perlu bersyukur kurniaan nye... ketentuannye...
ucaplah "ALHAMDULILAH"...

sekarang eein masih demam age... flu, cough, sakit tekak, dalam rongga kerongkong nie ade luka, maybe d sebabkan terlalu kering, kekurangan minum air suam... puasakan... mcm ner nak minum air suam banyak2... xpe... dugaan...

start pagi sabtu (06.08.11), pagi awal dalam pukul 2.oo am mcm 2, ada someone kol eein...someone???wah ati eein ler...hahaha...jangan jeles...entah pape je...dah2...sambung alek ceta kite ye...hp berbunyi lah dgn ringtone lagu febret "No Other" by Super Junior...hehehe...iklan lagu korea jap ye...hehehe...so eein jawaplah kol 2... bila nak sembut "hello" utk kali pertama mmg x terkeluar suara...xsangka suara eein hilang d sebabkan sakit tekak yang agak kronik 2... hanya org yg kol eein tym 2 je tau, mcm mane suara eein masa 2... die cakap suara eein dah mcm suara "katak"...ohhh tidak...sampai ati tol cakap eein mcm 2 an...huhuhu... bila nak cakap je mmg xde suara keluar n terpaksa ulang kali ke 2 o 3 br suara boleh tembus...2 pun kecik je, padahal eein bersuara tahap nak jerit dah 2...borak punye borak...suara pun ok cikit...cikit je...

pagi 2 ade ok sikit suara sebab tym sahur 2 mmg penuh pewut nie dgn air p tekak mmg sakit ler... malam td lepas berbuka n wat ape yg patut eein tdo jap... biasalah, org yg tgh demam... tdo dalam 1 jam mcm 2... eein bangun n tgk tv jap... bila eein nak borak gan mama, adessssssssssss... xde suara age...mama ketawa tgk eein yang dah xde suara... bukannye nak kesiankan eein un... cepatlah eein minum air...tapi suara tetap xnak keluar...eein tekan suara eein...br lah kua suara,2 pun entah pape je bahasa yang keluar dari mulut... orang yang dengar konfirm sepatah haram x faham...huhuhu

malam td smpai sekarang eein x tdo age... wat keje yg blm siap...huhuhu... nanti tgh ari nak tdo kejap... malam td eein layan youtube... nak tau pe yg eein wat... karaoke lagu justin bieber n lagu febret2 eein... konon nye nak sembuhkan suara nie... sakit tekak age ade lah... 

karaoke sambik wat keje...
syokkkkk gilerrrrr....
hehehe...

binggung lak eein nie... dah lah xde suara nie... esok ade presentation lak... xkan kawan eein yg cina 2 present seorang2, dah lah banyak yang perlu d present... terpaksa lah ye CAROLINE bentang hasil keja 2 sorang2... xdapat den nak menolong nye dengan suara mcm "katak" nie... nak jadi puteri "katak" kot... hahaha... mengarut je... eein tolong klik "enter" slideshow 2 je lah k...xpe...kamu bukan nye puasa pun, kalo ase kering dah tekak 2 tym present, minum lah air ye...hehehe...

klah... sampai cnie je lah k... eein nak siap kan kerja eein...
dengan niat nak hntr hasil "research" minggu nie...
insyaAllah...
amin...

tata.titi.tutu

eein chenta ejo
eeIn_eRill

Friday, 5 August 2011

penghibur hati ku "nitcha"

Assalammualaikum...
Hi all...



penghibur hati ku...
"nitcha" is my cousin...
die lah penghibur ati eein...
umur die br je 1 taun lebih2...
tindu kat die dah b'apa ari x jmpa n men gan die...
biasanye kalo ari isnin smpai lah khamis mmg xdpt nak men2 gan die...
xde masa nak jumpa die...
bz dgn kelas, homework n kerja yg melambak age...
petang nie nak jumpa die nak bw die g jejalan, nak men gan die puas2...
tapi eein tgh flu nie...
takut lak berjangkit lak gan dak techik 2...
biasala anti-body budak2 kan lemah...

nitcha nie lau jumpa eein je, mesti nak men handphone eein...
xtau lah ape lah sgt die suka dgn handphone eein 2...
lepas die ambik handphone eein...
die wat aksi comel...
die letak handphone 2 kat telinga p kadang2 x kene pun kat telinga, kene kat leher n bahu die...
dah 2 keluar lah bunyi bahasa asing dr mulut die...
nanti bila ade org tol2 nak ckp kat die kat phone, xlak nak die bersuara...
senyap je...
geram gan dak techik 2...
bila eein nak eply msg, die un sibuk je jari2 die tekan2 keypad...
bila x bg handphone 2 kat die, pandai lak merajuk dah 2 nanges...
bila handphone berbunyi same ade org kol o msg...
pandai je tangan die tekan keypad 2...
handphone mama die abis dah d wat nye...
hntr mmslah., hntr msg lah, kol org lah...
nasib bek lah x pernah tertekan num kecemasan...
kalo x, entah pe jadi nye...
karang ade lak kene report buat panggilan palsu o men2 dgn num kecemasan.

nitcha sememangnye dak techik paling nakal skali...
honestly eein cakap, eein x tahan dengan perangai die...
xpandai nak dok diam, ade je bnda nak d wat nye, ade je bnda nak d men nye...
aktif di katakan...

eein suka tgk mate die...
mate die bulat...
mata hitam je nampak, mata putih cikit je...
nitcha tomey sgt2...
kalo g mane2 pun, mesti ade je org nak pgg2 die, tgk die...
die x takut pun dgn org x d kenali die...
bila org nak dukung die, xlak die nanges...
ish3x...
nitcha3x...
SAYANG KAT NITCHA

eein chenta ejo
eeIn_eRill